به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت استان بوشهر، پس از شیوع و همه گیری ویروس کرونا در جهان و همچنین کشور عزیزمان ایران، شاهد جهش های مختلف این ویروس بوده ایم. ویروس کرونا روز به روز وحشی تر از گذشته در بین مردم شیوع پیدا کرده و شاهد بستری شدن و مرگ و میر عزیزانمان هستیم. با این وجود، دانشمندان عزیزمان برای ساخت واکسن کرونا آرام ننشسته و با همت و تلاش شبانه روزی آنان، واکسن کرونا در کشور ساخته شد. اکنون نوبت آن رسیده است تا مردم با حضور در پایگاه های مربوطه نسبت به تزریق واکسن اقدام نمایند. اما در این میان لازم است تا آموزش هایی به مردم در زمینه مزایای دریافت واکسن و همچنین ترغیب آنان جهت تزریق واکسن داده شود. یکی از کسانی که می توانند روشنگری خوبی همچون دیگر صحنه های گذشته، داشته باشند روحانیون عزیز هستند.
حضور به هنگام روحانیت در پیشآمدها و بلایای طبیعی و ارائه خدمات اجتماعی مفید و حضور فعال و جهادی در همه عرصهها، بهعنوان وظیفه شرعی خدمت به مردم و همدردی وهمراهی با مردم اقتضاء دارد که در مساله مبارزه با کرونا نیز روحانیت پیشگام و فعال باشد؛ زیرا تلاش برای حفظ جان و هدایت مردم از باب امر به معروف و نهی از منکر در حوزه رعایت بهداشت عمومی وظیفهای شرعی است.
در شرایطی که جامعه تحت هجمه سنگین رسانهای با هدف آشفتگی و هرج و مرج عمومی هست، روشنگری عمومی صحیح روحانیت در چگونگی مقابله با کرونا و نقشآفرینی فعال و تلاش برای حفظ آرامش معنوی جامعه بسیار کارساز بوده و همچنین تخریب و شایعهسازی رسانههای دشمن و نگاه منفی به روحانیت را اصلاح میکند.
دشمنان بدون وقفه با سوءاستفاده از هر موقعیت به مکر و فریب در تضعیف دین و جایگاه روحانیت مشغولاند.
بنابراین بر اساس سابقه حضور جهادی و انجاموظیفه در صیانت و حفظ جان و سلامت مردم، حضور به هنگام روحانیت و ایفای نقش بایسته در مقابله با ویروس کرونا ضرورت دارد.
در همین رابطه برای تبیین بایستههای نقش روحانیت در مبارزه با کرونا نکاتی را معروض میداریم:
۱. از منظر دین رعایت بهداشت عمومی فردی، اجتماعی و محیطی برای حفظ جان خود و دیگران و مبارزه با آلودگیهای ویروسی واجب شرعی است.
۲. سهلانگاری و بیمبالاتی در رعایت بهداشت اگر موجب ابتلای عدهای و فراگیر شدن آن شود ضمان آور و مجازات تعزیری شرعی و عقاب اخروی دارد.
۳. آموزش فراگیر بهداشت عمومی و تذکر مداوم لزوم رعایت نکات بهداشتی ضرورت شرعی دارد.
۴. رعایت دستورالعملهای وزارت بهداشت و مدیران مربوطه مبنی بر ضدعفونی کردن محیط و عدم شرکت در اماکن عمومی اعم از آموزشی حوزوی و دانشگاهی و اماکن مذهبی الزام شرعی دارد و ضروری است.
۵. با بسیج عمومی بهداشتی میتوان ویروس کرونا را از بین برد و تهدید بهداشتی را به فرصت بزرگ فرهنگسازی، رعایت بهداشت و صیانت وحدت و یکپارچگی جامعه تبدیل کرد.
۶. ضمن دادن امید به جامعه در برابر کرونا هراسی، نباید احتمال بروز فاجعه بهداشتی و تهدید حیات مردم، در صورت سهلانگاری مردم و نیز عدم مدیریت صحیح مقابله با کرونا توسط مراجع بهداشتی و دولتی وامنیتی را نادیده گرفت.
۷. اختلاف دیدگاه کارشناسی در نحوه مقابله با کرونا امری طبیعی است اما نباید اختلاف را میان مردم کشاند بلکه وحدت رویه و روشنگری توسط مراجع بالای تصمیمگیری ضروری است.
۸. مطالبه گری غلبه سریع علمی بر کرونا توسط رسانهها بهویژه حوزوی ضروری است؛ درعینحال باید بهمثابه یک تیم منسجم عمل کرد و تضعیف دستگاهها و مقامات مسئول مضر و شرعاً جایز نیست.
۹. توصیه به حوزویان برای استفاده از آموزش مجازی و پژوهش علمی در مدت تعطیلی ضروری است.
۱۰. توکل به خدا و استفاده از احراز و ادعیه و نماز در هر حال بهویژه هنگام سختیها و بلایا رهگشا است. با این وصف ارتباط با خدا نافی اسباب علمی و رعایت بهداشت عمومی در مقابله با کرونا نیست؛ بلکه راه حلهای طبیعی و علمی وظیفهای شرعی است.
۱۱. توصیه میشود از فرصت های معنوی با دعا و استغفار برای خودسازی و عبادت در خانه استفاده کرد و به جای اعتکافهای عمومی روزه و دعاء و ارتباط باخدا را در محیط خانه انجام دهیم.
۱۲. پیامهای مراجع معظم تقلید، علما، بزرگان و مسئولان حوزه باید برای مردم در مبارزه با کرونا، بهعنوان پیامهایی الهامبخش، امید آفرین، سازنده، رهگشا و اثر بخش از رسانههای عمومی و مجازی ترویج شود.
۱۳. در تزاحم بین حفظ جان خود و دیگران با توجه به توصیههای بهداشتی و یا حضور در اماکن عمومی زیارتی و اعتکاف و تجمعات عمومی مذهبی اگر مخاطرهآمیز باشد، بدون شک رعایت توصیههای بهداشتی ضرورت دارد و در صورت لزوم باید از حضور در امکان زیارتی و اعتکاف و تجمعات مذهبی پرهیز کرد و با هماهنگی و همکاری مشترک مقامات بهداشتی و اماکن مذهبی سیاستگذاریهای لازم انجام شود.
۱۴. ترویج و ترغیب همگانی برای حضور در پایگاه های تزریق واکسن طبق دستورالعمل های اعلامی از سوی وزارت بهداشت و دریافت واکسن جهت ایمن سازی در برابر اپیدمی کووید۱۹ از طریق صدور پیام و بیانیه در رسانه های جمعی و فضای مجازی
۱۵. انتشار تصاویر و ویدئوی تزریق واکسن توسط روحانیون و علما